JSI Profil Kft.


RVA-sztorik: „Mint fuldoklónak a mentőöv”A gumiabroncs-szervizt működtető 26 éves fehérvári sikercég, a JSI Profil Kft. vezetői a legnagyobb elismeréssel nyilatkoznak az RVA munkájáról. A válság és bizalmatlanság éveiben egyedül az RVA nyújtott támogatást terveikhez, melynek köszönhetően újra megerősítették pozíciójukat, és nagyszabású fejlesztésekkel néznek a jövőbe.

A tavaly 25 éves fennállását ünneplő székesfehérvári JSI Profil Kft. fő tevékenységként gumiabroncs-szervizt és kereskedést működtet a város egy forgalmas bevezető útján.

Flaskár Sándor és társa, Kaló József – ma is mindketten a cég ügyvezetői és tulajdonosai – külföldi példák alapján vágtak bele az üzletbe, hiszen gépészként és autósként is mindketten tapasztalták, hogy mennyire hiányzik a profi gumiszerviz a városban. 1989-ben az akkor legmagasabb színvonalú technológiával nyitották meg a JSI-t. „Hatósugaruk” mára az 5 cm-es átmérőjű kerekesszék-abroncstól a kétméter átmérőjű földmunkagép-kerekekig ér. Sikerüket hamar igazolta, hogy a nyitást követően nem sokkal megszerezték két-három márka képviseleti jogát is.

A 2008-ban begyűrűzött gazdasági válság nagy vesztese a járműipari kiszolgáló ágazatok voltak, és ezt igencsak megérezte a cég is. Ráadásul bankjuk is kedvezőtlen helyzetbe hozta őket, ezért kénytelenek voltak más finanszírozás felé nézni, hogy fejlesztéseiket finanszírozni tudják. Az ugyanis nem volt kérdés, hogy a válságból előre lehet csak menekülni: az egyre növekvő színvonalú járműpark kiszolgálása a JSI-től is egyre komolyabb eszközöket és berendezéseket igényelt. Ekkor kerültek kapcsolatba a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal (RVA).

„Az RVA-val való kapcsolatunk olyan volt, mint a fuldoklónak a mentőöv. Azonnal segítségünkre siettek” – fogalmazott Flaskár Sándor. Az RVA-tól kapott hitelt raktárkészletük feltöltésére fordították, hogy nagyobb választékkal álljanak ügyfeleik rendelkezésére. A cégtulajdonos kiemelte a hitelügyintézés és –folyósítás gyorsaságát az RVA-nál. Mindez elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a cég működőképességét fent lehessen tartani, és átvészeljék a nehezebb éveket.
Az ügyvezetők továbbra is vallják, hogy az elvárásokat csak a legmagasabb szintű műszaki felszereltséggel, és folyamatos fejlesztésekkel lehet csak kielégíteni. A távlati tervek közt szerepel eszközparkjuk korszerűsítése, és egy 280 négyzetméter alapterületű gyorsszerviz kialakítása is.